Zgostitve prometa ter možnost zastojev tudi konec tedna

V mnogih evropskih državah se je že začelo novo šolsko leto, vendar ne povsod, zato se zastojem zaradi počitniškega prometa tudi ta konec tedna ne bomo mogli izogniti. Predvsem iz Nemčije ta konec tedna še vedno pričakujemo nekaj počitniškega prometa, še več pa v obratni smeri, torej od morja proti meji z Avstrijo. Največ zgostitev in zastojev tako pričakujemo v petek in soboto pred predorom Karavanke, pa tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, največ na MP Dragonja in največ pri vstopu v Slovenijo, kar pomeni, da bo veliko prometa tudi na cesti med MP Dragonja in Koprom. 

V tem času so dnevne prometne konice že veliko bolj izrazite, kar bo pomembno vplivalo na pričakovane zgostitve in podaljšane potovalne čase na ljubljanski obvoznici, predvsem v petek popoldne proti Primorski. 

Na povečanje prometnih tokov, zgostitve in zastoje bodo vplivale tudi nekatere prireditve tako v Sloveniji kot v Avstriji in na Hrvaškem. 

Končuje se tudi zatišje pri obnovah in vzdrževanju cest, ki je vladalo v turistični sezoni. Vozniki naj vse do začetka zime računajo na več ovir zaradi cestnih del. Med drugim se pripravlja obnova avtoceste mimo priključka Unec ter druga faza del v predoru Karavanke (predvidoma po 15. septembru). 

Priporočamo mirne živce in upoštevanje prometne signalizacije. O ovirah naj se vozniki še pred potjo pozanimajo na spletni strani www.promet.si ali na kratki telefonski številki Prometno-informacijskega centra 1970.