Zaprta cesta Pivka - Knežak - Ilirska Bistica

Na cesti Postojna - Pivka - Ilirska Bistrica, v Pivki na Snežiški cesti, je popolna zapora zaradi gradnje kanalizacijskega in vodovodnega omrežja. Med 27. majem in 20. junijem bo v Radohovi vasi cesta zaprta. Obvoz je po glavni cesti Pivka - Ribnica - Ilirska Bistrica, za lokalni promet pa preko Trnja in Klenika.

Ostajajo tudi delovne zapore v Petelinjah in v Pivki ter v Ilirski Bistrici v križišču za Novokračine, kjer gradijo krožišče, promet pa poteka izmenično enosmerno. V času povečanega prometa nastajajo na vseh odsekih več kilometrski zastoji proti mejnemu prehodu Jelšane. Voznikom svetujemo, naj uporabljajo druge mejne prehode. Proti Hrvaški preko Kozine ali Divače in naprej proti Starodu, s Hrvaške proti notranjosti države pa prehode Sočerga (Črni Kal)  in Starod (Kozina), vendar morajo vozniki na primorsko avtocesto proti Ljubljani obvezno preko priključka Kozina, saj bo priključek Divača proti Ljubljani zaradi del zaprt predvidoma do 30. junija 2013. 

Voznikom svetujemo skrbno načrtovanje poti ter veliko mero strpnosti. Več informacij o delih je objavljenih tudi na spletni strani občine Pivka v rubriki Zapore cest.