Sprememba poteka prometa na H4 Šempeter - Selo

Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino se na delu odseka med Selom in Vogrskim začenja obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca novembra letos. Zaradi ureditve začasne prometne ureditve bo odsek hitre ceste H4 proti Ajdovščini (Ljubljani) zaprt med priključkoma Šempeter pri Gorici in Selo od petka, 24. julija 2020, od 17. ure do nedelje, 26. julija 2020, predvidoma do 22. ure, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. V smeri proti Vrtojbi (Italiji) bo promet v tem času med Selom in Vogrskim še vedno potekal po hitri cesti, vendar bo urejen samo po voznem pasu.

V nedeljo, 26. 7., po odstranitvi popolne zapore (okoli 22:00 ure), bo promet potekal iz smeri vožnje Vogrsko – Selo proti razcepu Nanos samo po voznem pasu.

Že v petka, 24. 7. 2020 bodo pripravljalna dela v dopoldanskem času. Kasneje bo zaprt tudi prehitevalni pas na nasprotnem smernem vozišču (med priključkoma Selo in Vogrsko, proti MP Vrtojba), kjer bo promet prav tako potekal samo po voznem pasu.

Takšna prometna ureditev z zaporo obeh prehitevalnih pasov na obeh smernih voziščih bo veljala vsaj teden dni, dokler se ne vzpostavi končna prometna ureditev poteka prometa med Vogrskim in Selom, za izvedbo projekta rekonstrukcije vozišča med Selom in Vogrskim, ko bo promet potekal dalj časa dvosmerno, po enem prometnem pasu, (najprej po levem nato po desnem smernem vozišču).

Takšna začasna prometna ureditev vožnje po enem prometnem pasu in dvosmerno po enem smernem vozišču med priključkoma Vogrsko – Selo bo vzpostavljena predvidoma do konca meseca novembra 2020.

V primeru okvar vozil v delni zapori ceste, ko bo promet potekal zgolj po enem pasu v vsako smer vožnje in še to po zoženem smernem vozišču, obstaja možnost za krajše zgostitve prometa.

 Več informacij na povezavi.

Vir : Dars d.d.