Rezultati preventivne akcije Trucks & Bus - 6.148 voznikov - 785 kršitev. "Vozite spočiti!"

Rezultati preventivne akcije Trucks & Bus - 6.148 voznikov - 785 kršitev. "Vozite spočiti!"

Po podatkih Policije: od 18. do 24. julija 2022, je potekal Evropsko usklajen nadzor tovornega in avtobusnega prometa.

Pri 351 voznikih avtobusov in 5.797 voznikih tovornih vozil so policisti ugotovili kar 785 kršitev cestnoprometnih predpisov. 


Nadzore tovornih vozil so izvajali predvsem na kontrolnih točkah na avtocestah, nadzori avtobusov pa na avtobusnih postajališčih. Pozornost so osredotočili predvsem na: spoštovanje omejitev hitrosti, tehnično brezhibnost vozil, morebitno preobremenjenost, spoštovanje socialne zakonodaje in pravil o nalaganju in pritrjevanju tovora, psihofizično stanje voznikov, uporabo varnostnega pasu ter uporabo naprav in opreme, ki zmanjšujejo voznikovo pozornost.
 

Večji del voznikov tovornih vozil je še vedno nepripetih, prehitrih ter s pretežkimi vozili.
 

Priporočila voznikom tovornih vozil in avtobusov: upoštevajte predpisan čas vožnje, odmorov in počitkov, vozite spočiti in v ustreznem psihofizičnem stanju, upoštevajte primerno varnostno razdaljo in hitrost ter vedno znova osvežite pravila zavorne poti vašega vozila in bodite pozorni na ostala vozila (tveganja zaradi mrtvih kotov velikih vozil). Na poti predvidevajte tudi nenadne ovire ter bodite previdni pri vzvratni vožnji. Vsekakor je še ogromno drugih priporočil. Več podrobnosti na povezavi policija.si
 

Vsem skupaj srečno in previdno vožnjo! 


Vir: policija.si