Prometne informacije za Slovenijo na napravah Garmin

Z januarjem 2010 lahko tudi uporabniki navigacijskih naprav Garmin sprejemajo prometne informacije o stanju in prometu na cestah v Sloveniji. Za sprejem je potreben TMC sprejemnik (modeli cestnih naprav z oznako T ali s TMC sprejemnikom kot dodatno opremo). Slovenske prometne informacije trenutno omogoča podjetje TrafficNav v povezavi z radijsko postajo Radio SI in Prometno-informacijskim centrom za državne ceste.

Preden si uporabnik na napravi lahko ogleda prometne informacije za Slovenijo, mora imeti nameščeno zadnjo kartografijo Evrope - City Navigator NT 2010.20.

Če je naprava nova in uporabnik nima te verzije kartografije, je 60 dni od nakupa naprave upravičen do brezplačne nadgradnje evropske kartografije preko sistema nüMaps Guarantee. Če do brezplačne nadgradnje ni upravičen, bo novo verzijo kartografije moral kupiti.

Za sprejem slovenskih prometnih informacij na napravi Garmin je potrebno nadgraditi TMC sprejemnik. Do 30. aprila 2010 je ta nadgradnja brezplačna, po tem datumu bodo prometne informacije plačljive. Naročnina za slovenski prometni servis bo tovarniško vključena v Premium TMC sprejemnikih.

TMC sprejemnik je dodan vsem Garmin navigacijskim napravam z oznako T (traffic). Vsa navodila z nadgradnjo TMC sprejemnika oz. za nastavitev prometnih informacij dobi uporabnik na spletni strani www.garmin.si.

Trenutno je na navigacijskih napravah na voljo izbor najpomembnejših prometnih informacij, samodejni prenos vseh pa bo urejen predvidoma še letos.   Vir za objavljene prometne informacije o cestah v Sloveniji je Prometno-informacijski center za državne ceste, vendar za njihov prenos v naprave in kvaliteto skrbi Radio SI in podjetje TrafficNav.

Kontakt:
Tel: +36 (1) 2482441
Skype: trafficnav
traffic@trafficnav.co.uk

Viri:
Geoset, d.o.o., Poslovna cona A 22
4208 Šenčur         
Telefon |04 27 92 513
E-Mail | marketing@garmin.si

in

TrafficNav
traffic@trafficnav.co.uk