Prometna napoved od 8. do 15. maja

Konec tedna je pričakovati povečan promet poti turističnim krajem in nazaj, promet pa bo ponekod upočasnjen in oviran zaradi številnih prireditev. Ker je 14. maja v Avstriji in Nemčiji praznik, se tega dne pričakuje povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, prav tako pa se bo povečalo število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo (predvsem pred Karavankam).

Od 7. do 9. maja 2015 bo potekala športno-rekreativna prireditev v Ljubljani in njeni okolici (pohod po poti okoli Ljubljane, tek trojk). Več: http://www.pohod.si/Trasa.aspx

V Tržiču bo potekala mednarodna prireditev v soboto in nedeljo, 9. in 10. maja, zato bo ves dan povečan promet v mestnem jedru in okolici.
Priporočamo pozornost tudi zaradi številnih cestnih del.
Predvidena dela
A1, LJUBLJANSKA VZHODNA OBVOZNICA
Na ljubljanski obvoznici, na A1, v tripasovnem predoru Golovec potekajo dela – prenova hidrantnega omrežja. Delna zapora v cevi proti Malencam /Dolenjski bo trajala od 7. 5. do 17. 5.2015. V tem obdobju bo ponoči, od 21:00 ure zvečer, odprt le en vozni pas. Promet po dveh voznih pasovih bo vzpostavljen vsak delovnik predvidoma ob 5:00, v soboto ob 8:00, v nedeljo pa ob 14:00. Občasno so možni krajši zastoji.
V cevi proti Zadobrovi/Štajerski so še ves maj izven prometnih konic možne občasne zapore enega voznega pasu.
H4
Zaradi vzdrževalnih del (servis poškodovanih dilatacij viaduktov Ribnik in Šempeter na voznem pasu) na HC H4, Razdrto – Vrtojba so v času med 11.5. in 15.5.2015 predvideni delovni zapori na odsekih med priključki Ajdovščina in Selo ter Vogrsko in Šempeter. V času del se bo promet odvijal po prehitevalnem pasu. Dela so odvisna od vremenskih razmer.
H6
Na odseku hitre ceste Koper – Izola potekajo dela zaradi gradnje navezave ceste, zaprt je izvoz Semedela proti Ljubljani, na glavni cesti pri Izoli je oviran promet do 30. Junija.
A1, ŠTAJERSKA AVTOCESTA
Na A1, med Šentrupertom in Žalcem promet poteka po polovici avtoceste dvosmerno, v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Zaprt je priključek Šempeter v smeri Maribora. Obvoz bo urejen preko priključka Šentrupert. Obnovitvena dela tega odseka bodo predvidoma trajala do 25.5.2015.
A2, GORENJSKA AVTOCESTA
Vse do 15. junija bo pri CP Hrušica oviran promet zaradi sanacije nadvoza, vključno s povratno dostopnimi cestami. V tem času bo zaradi izvedbe del vzpostavljena delna zapora avtoceste pod nadvozom med predorom in priključkom Hrušica ter popolna zapora odseka kamionske ceste Karavanke (zaprt izvoz in uvoz na ploščad za TV v obe smeri. Med predorom Karavanke in priključkom Hrušica proti Ljubljani ter med priključkom Hrušica in CP Hrušica proti Avstriji sta zaprta vozna pasova.
Predor Šentvid bo zaprt med 20. in 6. uro zjutraj proti Ljubljani: v noči na petek (7./8. 5.). Obvoz bo izveden preko Celovške ceste na izvozu Šentvid in ponoven uvoz na H3, LJ-sever.
Proti Kranju: v nočeh na soboto (8./9.5.) ter na nedeljo (9./10.5.). Promet bo v tem času preusmerjen na H3, Severno LJ obvoznico in preko Celovške ceste nazaj na A2.
Potekalo bo visokotlačno čiščenje naprav za odvodnjavanje, drenaž in votlih rodnikov predora v levi in desni cevi predora.
Napotki
Voznike opozarjamo, da pri kateri od napovedanih oziroma predvidenih zapor lahko pride do sprememb zaradi tehničnih težav ali drugih izrednih dogodkov. Zato priporočamo, da stanje na cestah preverite, preden se odpravite na pot.
Priporočamo, da pred odhodom na pot preverite stanje na cestah s klikom na www.promet.si ali na naslov http://m.promet.si, ki je prirejen za pregled informacij o stanju na cestah z mobilnimi telefoni, na brezplačnem odzivniku: 080 22 44, prometne informacije lahko spremljate tudi preko Twitterja @DARS_SI ali nas pokličete na številko Prometno-informacijskega centra (PIC) 1970 oziroma sledite informacijam dostopnih medijev prometnih informacij.
Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.