Prometna napoved od 23. do 30. januarja

Na avtocestah v prihodnjih dneh za zdaj ni pričakovati večjih posebnosti. V petek, 23. januarja, je v južni in vzhodni Sloveniji pričakovati manjše padavine, zato previdnost na cesti ne bo odveč. Konec tedna bo zaradi del v smeri Maribora zaprta štajerska avtocesta A1 med priključkoma Blagovica in Vransko, zato so zlasti v soboto, 24. januarja, čez dan na izvozu Blagovica proti Mariboru možne občasne zgostitve prometa.

Dela
Od petka zvečer, 23. januarja, do ponedeljka zgodaj zjutraj, 26. januarja, bo zaradi del za nadgraditev hidrantnega omrežja v predoru Ločica zaprta štajerska avtocesta A1 med priključkoma Blagovica in Vransko v smeri Maribora. Obvoz bo za ves promet od petka od 21.00 do ponedeljka do 6.00 urejen po vzporedni glavni cesti. Zaprta bosta uvoza Blagovica in Trojane proti Mariboru.
V predoru Karavanke na gorenjski avtocesti A2 bodo do petka, 30. januarja, občasne krajše popolne zapore predora zaradi geoloških raziskav, ki jih izvajajo na avstrijski strani predora. Čez dan so predvidene štiri največ polurne zapore, ponoči, med 20.00 in 5.00, so možne enourne popolne zapore slovensko-avstrijskega predora.  
Vreme
V petek se bodo predvsem v južni in vzhodni Sloveniji  zjutraj ali dopoldne iznad Hrvaške začele pojavljati manjše padavine. Snežilo bo med 400 in 600 m nad morjem. V soboto se bo na zahodu delno zjasnilo, drugod bo oblačno. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V ponedeljek bo večinoma sončno. V torek bo prehodno lahko nekaj več oblačnosti. V sredo bo spet sončno. V četrtek in petek se bo verjetnost za padavine povečala.
Opozorila in napotki
Zaradi snežnih razmer, dežja, megle v pasovih oziroma zmanjšane vidljivosti priporočamo prilagoditev hitrosti vožnje voznim razmeram, dosledno upoštevanje varnostne razdalje in prometne signalizacije. Pozimi, ko je možno pričakovati daljše potovalne čase, se že pred potjo informirajte o stanju na cestah na www.promet.si ali tel. 1970 oz. na brezplačnem avtomatskem odzivniku za stanje na AC: 080 22 44 ter spremljajte prometne informacije.
Želimo vam srečno, strpno in predvsem varno vožnjo.