Prometna napoved od 16. do 23. januarja 2015

Konec tedna, zlasti v soboto in nedeljo, 17. in 18. januarja, so možne zgostitve prometa v smeri zimsko športnih središč in obratno. Načrtovane so tudi delovne zapore predorov.


Dela
Od petka zvečer, 16. januarja 2015, do ponedeljka zgodaj zjutraj, 19. januarja 2015, bo zaradi del za nadgraditev hidrantnega omrežja v predoru Ločica zaprta štajerska avtocesta A1 med priključkoma Blagovica in Vransko v smeri Maribora. Obvoz bo za ves promet od petka od 21.00 do ponedeljka do 6.00 urejen po vzporedni glavni cesti.

V soboto, 17. januarja 2015, bo promet na navedenem odseku štajerske avtoceste oviran tudi v smeri Ljubljane. V predorih Trojane in Podmilj bo zaradi nadgraditve opreme zaprt vozni pas, promet bo ob omejeni hitrosti potekal po prehitevalnem pasu. Zaradi testiranja bosta predora v smeri Ljubljane prek dneva občasno predvidoma za največ pet minut zaprta za ves promet, obvoza ne bo.
 
V predoru Karavanke na gorenjski avtocesti A2 bodo od ponedeljka, 19. januarja, do petka, 23. januarja, krajše popolne zapore predora, štirikrat dnevno do 30 minut, zaradi geoloških raziskav, ki jih izvajajo na avstrijski strani predora.
 
Vreme
V soboto se bo dež na zahodu okrepil in širil proti vzhodu. Snežilo bo nad približno 1300 metri nad morjem. V nedeljo se bodo ponekod še pojavljale rahle padavine. Hladneje bo.
 
Opozorila in napotki
Zaradi nizkih temperatur v nočnem in jutranjem času se vozne razmere lahko hitro spreminjajo. Dodatna previdnost ne bo odveč predvsem na različnih premostitvenih objektih (mostovih, viaduktih…) v senčnih legah. Zaradi možnosti megle v pasovih oziroma zmanjšane vidljivosti  priporočamo prilagoditev hitrosti vožnje stanju ceste, vremenskim razmeram, vidljivosti in preglednosti ceste ter dosledno upoštevanje varnostne razdalje in prometne signalizacije. Ob napovedanem sneženju se na pot odpravite prej. Pred potjo preverite stanje prometa na www.promet.si ali tel. 1970 oz. na brezplačnem avtomatskem odzivniku za stanje na AC: 080 22 44.