Prometna napoved do 4. marca

Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa, iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo v obratni smeri. V nedeljo se zaključujejo tudi enotedenske zimske šolske počitnice vzhodnega dela Slovenije. Jutranje in popoldanske prometne konice se bodo tudi v tem delu ponovno okrepile. Končujejo se tudi počitnice v delu Češke ter v osrednjem delu Nizozemske.

Zaradi športne prireditve, so na Primorskem v nedeljo, 28. februarja, med 12. in 16. uro predvidene do največ 30 minutne popolne zapore, brez obvozov na naslednjih odsekih: R2-453, Jagodje – Valeta, G2-111, Valeta – Sečovlje, R3-628, Mlini – Sečovlje in G1-11, Koper Dragonja.

PREDOR KARAVANKE
V okviru geoloških raziskav za gradnjo druge cevi, bodo potekala dela v predoru Karavanke. Predor bo trikrat po pol ure predvidoma zaprt proti Avstriji predvidoma (od 7. do 7.30, od 15. do 15.30 ter od 23. do 23.30 ure); poleg tega so prek noči predvidene enourne popolne zapore v obe smeri (med 1.00 in 4.00), o čemer bodo uporabniki predora predhodno pravočasno obveščeni. S 1. februarjem velja tudi spremenjen potek izrednih prevozov skozi predor. Več informacij na
www.promet.si.

POSEBNOSTI
Ob ugodnih vremenskih razmerah bo potekalo sferično snemanje in lasersko skeniranje avtocest. V prihodnjih dneh se bo nadaljevalo na primorski avtocesti med Senožečami in Izolo. Snemanje vozišč se izvaja pod pomično zaporo. Vozila se pomikajo za vzdrževalnimi vozili, ki varujejo snemalno vozilo, s hitrostjo približno 50 km/h. V primeru zastoja se snemalna skupina vozil umakne in po sprostitvi prometa nadaljuje s snemanjem. Predvidoma v prvi polovici marca bo snemanje potekalo na primorski avtocesti med Brezovico in Senožečami ter med Razdrtim in Vrtojbo.

Do 20. marca je predvidena zapora državne ceste DC201 MP Požane/ Sočerga. Obvoz je predviden preko MP Kaštel/Dragonja.

VREME
Danes ponoči se bodo padavine nekoliko okrepile in razširile na večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 m, ob močnejših padavinah lahko za krajši čas tudi nižje. V petek bo sprva oblačno, dopoldne bodo padavine oslabele in nato v večjem delu Slovenije ponehale. V soboto in nedeljo bo prevladovalo oblačno vreme. Na vzhodu bo povečini suho, drugod bodo občasno padavine, po nižinah bo deževalo. Predvidoma do srede bo prevladovalo nestanovitno vreme z občasnimi padavinami.

NAPOTKI
Razmere na cestah lahko preverite na
www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledite na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličete za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.

Srečno in previdno vožnjo!