Prometna napoved do 27. novembra

Čez vikend se obeta poslabšanje vremena, sneg do nižin ter burja. Voznike opozarjamo na slabšo vidljivost ter daljše zavorne poti. V naslednjem tednu sledi izboljšanje. Priporočamo prilagoditev vožnje voznim razmeram ter dodatno previdnost na odsekih, kjer potekajo dela.

PREDVIDENA DELA:
 
VZHODNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, A1
 
Zaradi del (izvedbe sistema video nadzora, obnove opreme, izvedbe interventnih prehodov) za predor Golovec (testiranje opreme) bo predvidoma iz 20. na 21. (leva cev smer MB) in iz 21. na 22. (desna cev, smer NM) novembra med 21:00 in 5:00 uro, popolna zapora ene cevi na odseku Litijska – razcep Malence. V času popolne zapore ene predorske cevi bo promet preusmerjen preko prehoda v ločilnem pasu na drugo stran in bo potekal v drugi cevi dvosmerno.
 
PRIMORSKA AVTOCESTA, A1
 
Na odseku Logatec–Unec je proti Ljubljani promet predvidoma do 30. novembra v dolžini nekaj več kot 3 kilometre zaradi zamenjave jeklenih varnostnih ograj urejen po dveh zoženih pasovih.
 
ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1
 
Med razcepom Slivnica in priključkom Maribor - center poteka obnova približno 4 kilometrov vozišča, zato je promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Dela bodo zaključna predvidoma sredi decembra. Na razcepu Slivnica je zaprt uvoz iz smeri Ptuja proti Rogozi, zaprt je tudi priključek Rogoza proti Mariboru.
 
MEJNI PREHODI
Stari mejni prehod Šentilj (na regionalni cesti ŠentiljMP Šentilj) je zaprt v obe smeri za ves promet. Obvoz po štajerski avtocesti med državno mejo in priključkom Šentilj je možen tudi brez slovenske vinjete. V Avstriji je za obvoz po avtocesti potrebna vinjeta.
 
VREME
V petek bo pretežno oblačno, padavine bodo predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne, zvečer se bodo padavine okrepile in razširile na vso državo. V noči na soboto se bo ohladilo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Do nedelje opoldne bodo padavine večinoma ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja. V začetku naslednjega tedna bo povečini suho, jutranje temperature malo pod lediščem, čez dan od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj C, po podatkih ARSO.
 
NAPOTKI
 
Vozniki v primeru megle zmanjšate hitrost, prižgete meglenke in povečate varnostno razdaljo. Pešcem in kolesarjem ob slabši vidljivosti priporočamo odsevna telesa. Ne pozabimo tudi na obvezno predpisano zimsko opremo.

Razmere na cestah lahko preverimo na
www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.
 
Želimo vam prijetno in varno vožnjo.