Prometna napoved do 22. maja

Ker je 14. maja v Avstriji in Nemčiji praznik, se tega dne in tudi že dan prej pričakuje povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, 15. maja  pa povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo (predvsem pred Karavankam). V nedeljo pričakujemo povečan promet v obratni smeri.

V soboto, 16. maja bo potekala športno-rekreativna prireditev v Radencih in njeni okolici (tek, hoja, kolesarstvo).  Zaprte bodo nekatere ceste.  Več info…na: http://www.maraton-radenci.si/trase/maraton-radenska-classic.

Priporočamo pozornost tudi zaradi številnih cestnih del.

Predvidena dela
A1, PRIMORSKA AVTOCESTA
Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino bo v noči na ponedeljek (17./18. 5. 2015) popolna zapora zaradi vaje enot za zaščito in reševanje. Vaja bo trajala od nedelje od 8.00 ure, do ponedeljka do 5. ure zjutraj.
Prihajajoči teden so načrtovana tudi intervencijska dela na odseku med Razdrtim in Postojno ter na H5. Natančnejše informacije pričakujemo do konca  tega tedna.
A1, LJUBLJANSKA VZHODNA OBVOZNICA
Na ljubljanski vzhodni obvoznici, v tripasovnem predoru Golovec, v cevi proti Malencam /Dolenjski potekajo dela – prenova hidrantnega omrežja. Delna zapora bo trajala predvidoma do 17. 5.2015. V tem obdobju bo ponoči, od 21:00 ure zvečer, odprt le en vozni pas. Promet po dveh voznih pasovih bo vzpostavljen vsak delovnik predvidoma ob 5:00, v soboto ob 8:00, v nedeljo pa ob 14:00. Občasno so možni krajši zastoji.
A1, ŠTAJERSKA AVTOCESTA
V ponedeljek, 18.5.2015 po prometni konici bo na A1, v predoru Jasovnik zaradi del zaprt vozni pas proti Ljubljani. Zaradi zagotavljanja prometne varnosti je hitrost v predoru omejena na 60 km/h do sanacije posedkov.
Na A1, med Šentrupertom in Žalcem promet poteka po polovici avtoceste dvosmerno, v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Zaprt je priključek Šempeter v smeri Maribora. Obvoz bo urejen preko priključka Šentrupert. Obnovitvena dela tega odseka bodo predvidoma trajala do 25.5.2015.
A2, GORENJSKA AVTOCESTA
Vse do 15. junija bo pri CP Hrušica oviran promet zaradi sanacije nadvoza, vključno s povratno dostopnimi cestami. V tem času bo zaradi izvedbe del vzpostavljena delna zapora avtoceste pod nadvozom med predorom in priključkom Hrušica ter popolna zapora odseka kamionske ceste Karavanke (zaprt izvoz in uvoz na ploščad za TV v obe smeri. Med predorom Karavanke in priključkom Hrušica proti Ljubljani ter med priključkom Hrušica in CP Hrušica proti Avstriji sta zaprta vozna pasova.

Pranje predora Karavanke 20. in 21.5. med 19. in 6.uro. Promet bo potekal izmenično enosmerno v 30-min intervalih. Pranje Predora: http://bit.ly/1EoAs5T
H6
Na odseku hitre ceste Koper – Izola potekajo dela zaradi gradnje navezave ceste, zaprt je izvoz Semedela proti Ljubljani, na glavni cesti pri Izoli je oviran promet do 30. junija. 
Napotki
Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega najbolj pogostih vzrokov prometnih nesreč, posebej pred delovnimi zaporami! Varnostna razdalja v normalnih okoliščinah ne sme biti manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti s katero vozimo, prevozimo v dveh sekundah (če upoštevamo hitrost 100 km/h, je varnostna razdalja vsaj 54 metrov, pri hitrosti 130 km/h pa znaša minimalno 72 metrov).
 
Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave tudi na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku: 080 22 44 ali pokličete Prometno-informacijski center na kratko telefonsko številko 1970. 

Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.