Prometna napoved do 13. novembra 2015

Pred nami je Martinov konec tedna, ki bo v znamenju praznovanj po vsej Sloveniji. Vozite le trezni, da se boste varno vrnili domov in obvarovali življenja sebe in drugih udeležencev v prometu.

Daljše zastoje zaradi nujnih del pričakujemo ta konec tedna na primorski avtocesti, in sicer v soboto med Logatcem in Uncem proti Kopru ter med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani.

Voznike opozarjamo tudi na meglo in posledično slabšo vidljivost, vlago in možno spolzko cestišče ter daljše zavorne poti.

Približuje se 15. november, ko je za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu v Sloveniji obvezna predpisana zimska oprema. Voznikom priporočamo, da pravočasno pripravijo svoja vozila na zimske vozne razmere.

Na posameznih mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo so ob večjem številu prebežnikov možne zapore in daljše čakalne dobe.

PREDVIDENA DELA:

LJUBLJANSKA OBVOZNICA

Promet skozi predor Golovec na vzhodni obvoznici bo v nočeh na sredo in četrtek (10./11. ter 11./12. november), med 21.00 in 5.00, zaradi izvedbe sistema video nadzora ter obnove opreme v cevi proti Malencam/Dolenjski potekal zgolj po enem pasu.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Logatec–Unec poteka obnova smernega vozišča proti Kopru in podpornih zidov med počivališčem Lom in Ivanjim Selom, zato bo promet predvidoma do 12. novembra v razdalji približno 5 kilometrov potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Kopru speljan na nasprotno stran avtoceste. Skozi delovno zaporo je omogočen prevoz vozilom širine največ 3,25 metra. Do 12. novembra bo ponoči med 21. in 5. uro, promet proti Kopru urejen zgolj po enem pasu.
 
ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Trojane–Blagovica bodo proti Mariboru zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe v predoru Trojane predvidoma do 9. novembra zjutraj popolne zapore avtoceste, in sicer vsako noč med 21.00 in 6.00. Promet bo v času zapor v smeri Maribora v dolžini približno 9 km preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Zaprta bosta tudi uvoza na avtocesto prek priključka Trojane v smeri Ljubljane in Maribora.

Na odseku Lukovica–Krtina bodo v nedeljo, 8. novembra, potekala dela (krpanje asfaltov na voznem pasu in priključku Krtina, ki bo v smeri Ljubljane zaprt).
 
Na odseku Slovenska Bistrica–Slovenske Konjice poteka obnova vozišča, zato promet v dolžini nekaj manj kot 4 kilometre poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Mariboru speljan na nasprotno stran avtoceste. Skozi delovno zaporo je omogočen prevoz vozilom širine največ 3,25 metra. Dela bodo zaključena predvidoma do 15. novembra.
 
Med razcepom Slivnica in priključkom Maribor - center poteka obnova približno 4 kilometrov vozišča, zato je promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Dela bodo zaključna predvidoma sredi decembra. Na razcepu Slivnica je zaprt uvoz iz smeri Ptuja proti Rogozi, zaprt je tudi priključek Rogoza proti Mariboru.
 
GORENJSKA AVTOCESTA, A2

V predoru Karavanke bodo potekala vzdrževalna dela v noči na soboto (6./7. november), med 20.00 in 5.00. V času del bo promet potekal v intervalih s čakanjem pred predorom do 30 minut; omogočen bo prevoz vozilom širine največ 3,75 m.
 
DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku med priključkoma Višnja Gora in Ivančna Gorica bo promet zaradi obnove vozišča v dolžini približno 6 kilometrov urejen predvidoma do 13. novembra po polovici avtoceste dvosmerno, po dveh pasovih v smeri prometne konice in po enem v nasprotni, na priključku Višnja Gora bo v smeri Novega mesta predvidoma do sredine novembra zaprt uvoz na avtocesto. Do predvidoma 7. novembra bo na tem odseku zaradi del zaprto tudi počivališče Podsmreka.

OSTALE CESTE
:
Med 6. in 8. novembrom bo v Ljubljani zaradi asfaltiranja zaprta Litijska cesta med Fužinsko in Bizoviško cesto.

Cesta Žeje pri Komendi – Moste, je popolno zaprta zaradi izgradnje kanalizacije in sanacije vozišča predvidoma do 15. novembra. Obvoz za vozila do 7,5 t in avtobuse je po glavnih in regionalnih cestah Vodice- Sp. Brnik- Moste, za TV nad 7,5 t pa po AC A2, Vodice – Brnik ter naprej po glavni cesti Sp. Brnik – Moste.

MEJNI PREHODI:

Stari mejni prehod Šentilj (na regionalni cesti Šentilj - MP Šentilj) je zaprt v obe smeri za ves promet. Obvoz po štajerski avtocesti med državno mejo in priključkom Šentilj je možen tudi brez slovenske vinjete. V Avstriji je za obvoz po avtocesti potrebna vinjeta. Možne so tudi spremembe.

PRIREDITVE:
V soboto, 14. november bo promet v Litiji in njeni okolici oviran zaradi prireditve od Litije do Čateža.
 
NAPOTKI
Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.
 
Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center na tel. 1970.
 
Želimo vam prijetno in varno vožnjo.