Prometna napoved do 11. marca

Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa, iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo v obratni smeri. Med 4. in 6. marcem je zaradi športne prireditve več prometa pričakovati tudi na cesti med Jesenicami in Kranjsko Goro ter v Podkorenu in okolici.

PREDOR KARAVANKE

Zaradi vzdrževalnih del (čiščenja kanalov) bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno, v intervalih s čakanjem pred predorom približno 30 minut, in sicer od ponedeljka, 7. marca, do četrtka, 10. marca, med 7. in 16. uro ter v petek, 11. marca, med 7. in 15. uro. V tem času bodo omogočeni prevozi (tovornih) vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

POSEBNOSTI

V ponedeljek, 7. marca 2016 so zaradi snemanja filma predvidene popolne zapore do 20 min na odsekih: R1 209, Lesce–Bled–Bohinjska Bistrica–Jezero ter na Bledu, na Kidričevi cesti (Veslaška promenada) med 8.00 in 20.00.

Ob ugodnih vremenskih razmerah bo potekalo sferično snemanje in lasersko skeniranje avtocest. Snemanje vozišč se izvaja pod pomično zaporo. Vozila se pomikajo za vzdrževalnimi vozili, ki varujejo snemalno vozilo, s hitrostjo približno 50 km/h. V primeru zastoja se snemalna skupina vozil umakne in po sprostitvi prometa nadaljuje s snemanjem. V marcu je snemanje načrtovano na primorski avtocesti med Brezovico in Senožečami ter med Razdrtim in Vrtojbo.

NAPOTKI

Skupaj lahko zmanjšamo število prometnih nesreč, z upoštevanjem prometnih predpisov, sprotnim spremljanjem prometa ter vremenskih razmer.

Preden se odpravite na pot, lahko preverite razmere na cestah:

- Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC): tel. 1970;

- avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;

- spletna stran: www.promet.si, prilagojena tudi za pametne telefone;

- Twiterja @DARS_si;

- Facebooka Vozimo pametno https://www.facebook.com/Vozimo.pametno;

- mobilne aplikacije DarsPromet (DarsTraffic).

Predlagamo tudi poslušanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Na omejitve hitrosti, izločanja tovornih vozil, opozorila na nevarnost megle in spremenjene vozne pogoje ter druge dogodke nas opozarja tudi spremenljiva prometno-informativna signalizacije, med drugim elektronski portali nad avtocesto, ki prikazujejo opozorila in napotke voznikom. Voznike pozivamo, da signalizacijo upoštevajo.

Srečno in previdno vožnjo !