V letošnjem letu se je promet vrnil in tudi že presegel promet iz leta 2019. Povečalo se je tako število domačih voznikov, kot tudi turistov, največji porast pa beležimo pri tovornih vozilih.

 

Poleti jutranja in popoldanska konica nista več tako izraziti in se nekoliko prerazporedita tako časovno, kot tudi lokacijsko. Zaradi povečanega števila tujih voznikov se promet zgosti na gorenjski in primorski avtocesti. 

 

Že sedaj opažamo, da bodo letos migracije na manj izrazitih smereh in dneh povečanega prometa. Tujci se vozijo proti obali in Hrvaški tudi ob nedeljah in ponedeljkih, ne samo ob petkih ali sobotah. Prav tako se vračajo ob katerihkoli dnevih, tudi ob petkih. Že več zaporednih petkov prihaja do zastojev na primorski avtocesti iz smeri Kopra proti Ljubljani.

 

 

V takšnih razmerah je dobro poiskati alternativne poti, zato svetujemo, da pred vsako potjo preverite stanje na www.promet.si ali preko telefonske številke 1970. Med samo potjo pa priporočamo uporabo Darsove aplikacije Promet+, ki bo voznike opozorila na dogodke na poti.

 

Priporočamo tudi prometni koledar za načrtovanje poti nekaj dni vnaprej.

 

     

 

 

Potovalni časi
 
Kamere
Smer od Avstrije proti Hrvaški
Smer od Hrvaške proti Avstriji
Primerjava s poletjem 2019