Promet ob EuroBasketu 2013

Med 4. in 22. septembrom 2013, ko bo v Sloveniji potekalo evropsko prvenstvo v košarki EuroBasket 2013, bo v času tekem  povečan promet v okolici prizorišč (Celje, Jesenice, Koper, Ljubljana), prav tako pa naj bodo vozniki pozorni na pričakovano večje število avtobusov s spremstvom policije.

V predtekmovalnem delu med 4. in 9. septembrom 2013 pričakujemo zgostitve prometa predvsem na širših območjih mest-gostiteljev prvenstva, na avtocestah pa na izvozih, ki vodijo do prizorišč.
Za Celje posebej opozarjamo na promet v času tekem slovenske reprezentance, za Koper v času tekem Italije, na Jesenicah pa v času medsebojnih tekem reprezentanc z območja bivše Jugoslavije. 
V Ljubljani bo promet predvidoma povečan v drugem delu tekmovanja, še posebej, če bo po pričakovanjih tam nastopala tudi slovenska reprezentanca. Vse tekme v drugem delu bodo v Stožicah, kjer bo v veljavi enak prometni režim, kot je že ustaljen za prireditve v tej dvorani. 

Za lažji in hitrejši dostop do prizorišč je organizator postavil usmerjevalne table na vpadnicah in pomembnih cestah v okolici dvoran.
 

Pri povečanem prometu lahko že bo manjši nesreči pride do daljših zastojev in zamud, zato vsem obiskovalcem tekem priporočamo, naj si za pot vzamejo dovolj časa, ostalim pa, naj se v času tekem izognejo cestam v okolici prizorišč. Seznam tekem  po lokacijah si lahko ogledate na uradni strani prvenstva.
Še pred potjo preverite stanje na cestah na spletni strani Prometno-informacijskega centra ali pa nas pokličite na kratko telefonsko številko 1970.

Zelo dobra možnost za odhod na tekmo je javni prevoz. V Ljubljani bodo imeli imetniki vstopnic omogočen brezplačen prevoz z avtobusi LPP tri ure pred in po tekmi ob predložitvi vstopnice šoferju. Vstopnica omogoča tudi popust na Slovenskih železnicah (več).

Viri: Policija, EuroBasket 2013