Preureditev CP Kompolje

Delavci DARS d.d. bodo v sredo, 3. aprila 2013, zjutraj začeli postavljati zaporo na območju cestninske postaje Kompolje, kar bo uvod v rušitvena in preureditvena dela na tej cestninski postaji. Po napovedih naj bi začeli zaporo približno ob 7. uri v smeri Maribora in približno ob 9. uri v smeri Ljubljane.

Med izvajanjem del bosta v vsako smer zaprti dve vinjetni stezi, tako da bo promet prek cestninske postaje Kompolje predvidoma do sredine aprila potekal le po eni vinjetni stezi tako v smeri Ljubljane kot v smeri Celja. Cestninjenje tovornih oz. nevinjetnih vozil bo potekalo po dveh klasičnih in hitri stezi ABC. Začasne prometne ureditve bodo ustrezno označene.

Na čelni cestninski postaji Kompolje, ki je del odseka avtoceste Blagovica–Krtina, bosta odstranjena sredinska cestninska otoka, kar bo omogočilo vzpostavitev prostega prometnega toka vinjetnih vozil za prevozno hitrost 60 km/h.

Izvedbena dela obsegajo tudi statične ojačitve obstoječe nadstrešnice, gradbena in asfalterska dela na vinjetnih stezah, preureditve elektroinštalacij (napajalnih, komunikacijskih, signalnih in krmilnih inštalacij), dobavo in postavitev prometne opreme (varovalne ograje, talne obeležbe in vertikalna prometna signalizacija).

Po preureditvi čelne cestninske postaje Kompolje bo promet v obe smeri potekal po dveh vinjetnih stezah z omejitvijo hitrosti 60 km/h in štirih stezah (od tega ena hitra steza ABC – avtomatsko brezgotovinsko cestninjenje) za tovorna oz. nevinjetna vozila.

Več informacij: www.dars.si