Opozorilo za motoriste

V letu 2010 je na slovenskih cestah umrlo kar 23 motoristov, letos pa je do današnjega dne (25. 3. 2011) umrl že 1 motorist. Zato Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa opozarja vse udeležence v cestnem prometu na povečano število motoristov, motoriste pa na previdnost pri vožnji. 

Višje temperature so v zadnjih dneh zvabile na ceste že kar nekaj motoristov in ker kaže da bo sončen dan tudi v soboto, 26. marca 2011, Agencija svetuje vsem motoristom, da so izjemno previdni pri vožnji.

Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega je zaradi zime na vozišču tudi letos veliko udarnih jam in veliko peska od zimskega posipa. Tudi motoristove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih.

Vozniki avtomobilov morajo biti posebej pozorni, ko se vključujejo na prednostne ceste, na katerih so motoristi. Na njih je potrebno paziti pri zavijanju levo, ko motoristi vozijo naravnost nasproti. Previdni naj bodo tudi motoristi, kajti marsikateri avtomobilist jih ne pričakuje na cesti ali napačno ocenjuje hitrost njihove vožnje.

vir: Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa