Od sobote popoldne dalje onemogočen dostop z vhodne na južno obvoznico

Od sobote, 11. avgusta, od 14. ure do srede, 15. avgusta 2018, do 22. ure bo zaradi zaključevanja del na vzhodni ljubljanski obvoznici za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico proti Rudniku.

 

V tem obdobju bo od galerije Strmec vse preko predora Golovec promet urejen le po enem pasu. Iz Dolenjske smeri bo promet med predorom Debeli hrib in izvozom Ljubljana - jug (Kočevje), na razdalji približno 1 kilometer, v navedenem obdobju ravno tako urejen le po enem pasu (zaprt bo vozni pas). Na priključku Ljubljana - jug bosta v tem obdobju zaprta oba izvoza z avtoceste, tako iz smeri Dolenjske kot iz smeri južne ljubljanske obvoznice (Primorske).

 

Promet za Koper bo v razcepu Zadobrova preusmerjen na severno ljubljansko obvoznico. Za vse tiste, ki bodo kljub spremenjeni signalizaciji vozili skozi predor Golovec, pa bo obvoz urejen še preko priključka Škofljica, kjer bodo nato na priključku obrnili in pot nadaljevali proti Kopru.

 

Termin zapore med 11. in 15. avgustom so izbrali načrtno, na podlagi preteklih prometnih podatkov, ko je zaradi avgusta in konkretno še zaradi praznika v sredo pričakovati najmanjše prometne obremenitve na tem odseku.

 

Kot je znano, na vzhodni ljubljanski obvoznici od začetka julija izvajajo ukrepe za večjo pretočnost in varnost prometa. Med drugim bodo podaljšali obstoječi pas za počasni promet od Bizovika do predora Golovec, tako bodo med Bizovikom in koncem predora na razdalji približno tri kilometre trije pasovi, od tam pa dva pasova proti južni, od tega eden za izvoz Ljubljana - jug. Konec vseh del in umik zapore je predviden 15. avgust.

 

Infografika