Dolina Vallee de la Maurienne - Francija plaz

Dolina Vallee de la Maurienne - Francija plaz

V francoskih Alpah, dolini Vallee de la Maurienne se je sprožil plaz, ki je zaprl avtocesto A43 pred predorom Frejus. Avtocesta bo pri kraju St. Andre-de-Maurienne predvidoma zaprta do začetka septembra (konca tega tedna, po podatkih francoskih kolegov.

Pristojni so v prvi fazi za tovorna vozila nad 3,5 ton priporočali uporabo predora Mont-Blanc, vendar so se predvsem na francoski strani nabrale dolge kolone tovornjakov, ki so čakale več ur na prehod. Zato za tovorna vozila in avtobuse iz Francije proti Italiji priporočajo obvoz preko avtoceste A7/Valence in A8/Vintimille.
 

Prav tako imajo v Dolini Maurienne posebne prometne omejitve za nedoločen čas, v obe smeri (Francija < > Italija). RD1006 je zaprta v obe smeri med križiščem RD 1006/RD 215 in priključkom Freney, obvoz je preko RD 215. Prepovedan je promet tovornih vozil daljših od 6 m, razen za lokalne prevoze; avtocesta A43 je prekinjena med priključkoma št. 29 in št. 30 v obe smeri (med Saint-Michel-de-Maurienne in Le Freney); predor Fréjus je zaprt za promet v obe smeri za vsa vozila nad 3,5 tone (predor Fréjus).


Prevoz težkih tovornih vozil in avtobusov skozi predor Mont-Blanc ni priporočljiv zaradi dolgih čakalnih dob (predor Mont-Blanc).

Priporočljivo je, da težka tovorna vozila, ki potujejo v regiji Auvergne-Rhône-Alpes in za prevoz nevarnih snovi v Italijo, peljejo po avtocesti A7 proti Valenceu in nato po avtocesti A8 proti Ventimiglii.

 

Več informacij je dostopnih na naslednjih povezavah (vir):

Novica na francoski strani s prometnimi informacijami Bison Fute 
Spletna stran predora Mont-Blanc 
Spletna stran predora Fréjus