Dela na odseku štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim

Na odseku štajerske avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim bo izvajalec del v petek, 10. maja 2013, zvečer začel z deli na objektih in trasi navedene avtoceste.

V predvidenem času med 10. in 28. majem 2013, med tednom od ponedeljka do petka med 21. in 6. uro bo za ves promet zaprta polovica avtoceste proti Mariboru, ob koncih tedna, od petka zvečer do ponedeljka zgodaj zjutraj. Promet v smeri Ljubljane bo potekal po avtocesti nemoteno.
 
Čez dan bo promet potekal po avtocesti v smeri Maribora, saj bodo potekala dela, ki zahtevajo zaporo le odstavnega pasu. Ob koncih tedna so predvidene 24-urne zapore, od 21. ure v petek zvečer do 6. ure v ponedeljek zjutraj (trije konci tedna – prva, 10. maja). Promet bo prek priključka Blagovica preusmerjen na vzporedno glavno cesto, vozniki pa se bodo na avtocesto znova lahko priključili na Vranskem. Približno 20-kilometrski (razdalja avtocestnega odseka) obvoz po vzporedni glavni cesti bo pri običajnem prometu prek noči in koncev tedna predstavljal, ob upoštevanju predpisane hitrosti vožnje in tekočem prometu, v povprečju približno šest minut daljšo prevozno pot v primerjavi z uporabo avtoceste, v primeru gostega prometa pa v povprečju do približno 10 minut.

Po koncu sanacijskih del na smernem vozišču proti Mariboru, bo podobna prometna ureditev, predvidoma med 30. majem in najpozneje 19. junijem, veljala za smerno vozišče proti Ljubljani. Promet bo ponoči od ponedeljka do petka preusmerjen na priključku Vransko na vzporedno glavno cesto in prek priključka Blagovica spet na avtocesto. Prek dneva bo avtocesta proti Ljubljani odprta za promet, ob koncih tedna, od 20. ure v petek zvečer in do 5. ure v ponedeljek zjutraj, pa bo 24-urna popolna zapora navedenega smernega vozišča. Obvoz bo urejen po vzporedni glavni cesti, medtem ko bo promet proti Mariboru vseskozi potekal po avtocesti nemoteno.
Popolne zapore smernega vozišča avtoceste bodo, kakor navedeno, izključno ponoči in ob koncih tedna, ko je na avtocesti tudi manj prometa. več

Vir: Dars d.d.