Dež - sneg - priporočila voznikom

Ob napovedanem sneženju, priporočamo voznikom, da opravijo pregled svojega vozila, če je ustrezno opremljeno za zimske razmere. Opozorilo velja še posebej za tiste, ki se odpravljajo v višje ležeče predele in čez prelaze. Vozniki naj redno spremljajo prometne in vremenske razmere. Vsekakor pa pozivamo voznike tovornih vozil k upoštevanju pravil izločanja iz prometa.

Glede na vremensko napoved pričakujemo močan dež in sneg do 500 m nadmorske višine, predvsem s srede na četrtek, ter v četrtek ves dan. Take razmere bodo po pričakovanju povzročile dodatne zgostitve in težave v prometu že ob jutranji prometni konici.  Zato bo za enako pot potreben daljši čas kot običajno.

Največ težav pričakujemo na cestah na Gorenjskem, severnem Primorskem ter Notranjskem ter povsod v višjih legah, možnost je tudi burje.
 
Za sveže prometne informacije pokličite Prometno informacijski center na kratko telefonsko številko 1970, ali preverite na brezplačni glasovni postaji 080 22 44, še pred potovanjem pa se o razmerah prepričajte na naši spletni strani www.promet.si. Možnost spremljanja je tudi na naslovu http://m.promet.si preko mobilnih telefonov.

Več priporočil tudi med novicami na www.dars.si
Priporočila www.policija.si 

Vir: Policija, Dars d.d.