PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna opozorila za prihajajoči konec tedna

Arhivi

27. avgust 2014 01:03

Nekaj opozoril za prihajajoči konec tedna:

Kljub temu, da se poletje počasi izteka, se prometna turistična sezona s tem vikendom še ne bo končala. V nekaterih večjih nemških deželah namreč šolske počitnice trajajo do 15. septembra. Zato še vedno pričakujemo povečan promet proti morju, ker se pa veliko turistov že vrača, pa bo še več prometa od morja proti notranjosti oz. predvsem proti Italiji in Avstriji.
Glede na napovedano lepo vreme se bo tudi veliko Slovencev odpravilo na morje za dan, dva ali ves vikend. Veliko dnevnega prometa bo v dopoldanskih urah tudi proti drugim turističnim krajem, v popoldanskih oz. večernih urah pa v obratni smeri (Gorenjska, toplice, prireditve …).
  
Najbolj obremenjeni dnevi bodo:
- petek popoldne, od Hrvaške proti Italiji in Avstriji ter iz večjih mest proti turističnim krajem (morje, hribi), nekaj tudi od Italije in Avstrije proti Hrvaški;
- sobota, ves dan, v vse smeri;
- nedelja popoldne, iz turističnih krajev (morje, hribi) proti večjim mestom, nekaj tudi od Hrvaške proti Italiji in Avstriji.

Zastoje je pričakovati na običajnih ozkih grlih, in sicer:
- A2, predor Karavanke, v obe smeri; zastoje pričakujemo v soboto, veliko daljše na slovenski strani proti Avstriji;
- konec A4 v Dražencih, proti MP Gruškovje, pričakujemo le nekaj zgostitev in krajši čas trajajoče zastoje v soboto zjutraj;
- A2, ljubljanska zahodna obvoznica, razcep Kozarje, z Gorenjske proti Primorski, zgostitve in zastoje pričakujemo v petek popoldne, krajše tudi v soboto dopoldne.

Ker so kolektivni dopusti v Italiji končani, po preteklih izkušnjah ni pričakovati toliko prometa v smeri vzhod – zahod kot pretekli konec tedna, vendar vseeno lahko pričakujemo tudi zgostitve do Madžarske proti Italiji.   
Ti prometni tokovi vplivajo predvsem na zastoje na ljubljanski obvoznici, kjer se ob sobotah povečanemu prometu priključi tudi vse večje število ljudi, ki odhaja v nakupovalne centre. 

V primeru nesreč ali drugih izrednih dogodkov lahko zaradi povečanega prometa zelo hitro pride do daljših zastojev. Ob sprostitvi takih zastojev pa so ozko grlo tudi cestninske postaje.

Srečno in strpno vožnjo!

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.