PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 27. maja

19. maj 2016 12:46

Konec tedna je pričakovati nekoliko povečan promet iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo zlasti proti večeru v obratni smeri.  

V soboto in nedeljo, 21. in 22. maja, bo promet zaradi del oviran na posameznih odsekih ljubljanske obvoznice, saj so prometne obremenitve na obroču ob koncih tedna v primerjavi z delavniki manjše. Napovedujemo tudi, da se bodo predvidoma sredi junija začela obsežna obnovitvena dela na odseku severne obvoznice med Tomačevim in Celovško cesto.  

S pomladjo se pospešeno nadaljujejo asfaltiranja poškodovanih cestišč za zagotovitev ustrezne varnosti in pretočnosti prometa, ravno tako se pred začetkom turistične sezone izvajajo vzdrževalna dela (košnja, obnovitev talnih označb ipd.), zato pri vožnji mimo delovišč dosledno upoštevajte prometno signalizacijo in predpisane omejitve hitrosti vožnje. Na območjih delovnih zapor in zoženih prometnih pasov je zlasti ob prometnih konicah pričakovati zastoje. Aktualne delovne zapore preverite na zemljevidu na www.promet.si.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

V nedeljo, 22. maja, bo promet oviran na odseku Logatec – Unec proti Kopru; promet bo zaradi nujnega popravila vozišča na viaduktu Unec (pred izvozom Unec v smeri Kopra) v dolžini približno 1 km potekal zgolj po prehitevalnem pasu med 12. in predvidoma 22. uro.  

LJUBLJANSKA OBVOZNICA  

Na severni obvoznici H3 bo ta konec tedna na priključku Nove Jarše zaprt izvoz z obvoznice na Šmartinsko cesto proti Štajerski. Izvoz bo zaradi obnove vozišča zaprt od sobote, 21. maja, od 6. ure zjutraj do nedelje, 22. maja, do 22. ure. Na zaporo priključka bodo opozarjale opozorilne table pred izvozom za rondo Tomačevo.  

Na odseku severne obvoznice H3 med priključkoma Celovška in Koseze bo ta konec tedna oviran promet v obe smeri; zaradi sanacije nadhodov Gotska in Ledarska bo promet potekal le po enem pasu v obe smeri, in sicer v soboto, 21. maja, od 8. do 18. ure ter v nedeljo, 22. maja, od 8. do 22. ure (v nedeljo bodo občasne zapore tudi uvoza na H3 s Celovške ceste, izvoza s H3 na Vodnikovo cesto ter uvoza na H3 s Podutiške ceste).  

Na razcepu Koseze bo ta konec tedna promet iz smeri severne obvoznice H3 proti zahodni obvoznici A2 (Primorski) zaradi sanacijskih del prek viadukta potekal zgolj po enem pasu, in sicer v soboto, 21. maja, od 6.30 ure do 22. ure ter v nedeljo, 22. maja, od 7. do 22. ure.  

Na vzhodni obvoznici A1 bo ta konec tedna na priključku Lj-Bizovik zaprt izvoz z avtoceste na Litijsko cesto iz smeri razcepa Malence (Dolenjske). Izvoz bo zaradi popravila pokrovov jaškov na vozišču zaprt od sobote, 21. maja, od 8. ure do nedelje, 22. maja, do 22. ure; obvoz bo urejen  prek priključka Zaloška cesta.

Na razcepu Zadobrova (stičišče ljubljanske obvoznice in štajerske avtoceste) bo ta konec tedna zaprt uvoz z Letališke ceste na štajersko avtocesto A1. Popolna zapora bo, zaradi popravila pokrovov jaškov na vozišču, od sobote, 21. maja, od 8. ure do nedelje, 22. maja, do 22. ure; obvoz bo možen prek priključka Leskoškova c. na severni obvoznici H3.  

Na južni ljubljanski obvoznici A1 bo v nedeljo, 22. maja, promet zaradi sanacije udarnih jam in kolesnic na vozišču iz smeri Dolenjske, pred izvozom Ljubljana – jug, v dolžini nekaj sto metrov potekal le po enem pasu; promet bo oviran med 6. in 22. uro.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1  

Odsek med priključkoma Blagovica in Vransko bo proti Mariboru zaradi vzdrževalnih del zaprt vsako noč od 21. do 6. ure zjutraj, predvidoma do 31. maja. Obvoz bo v dolžini približno 20 km po vzporedni regionalni cesti. V soboto, 21. maja, bo od 20. do 5. ure zjutraj obenem zaprt tudi avtocestni odsek med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani.

V soboto, 21. maja, bo na priključku Domžale zaradi obnove asfalta zaprt izvoz z avtoceste iz smeri Ljubljane; popolna zapora bo trajala od 6. do 23. ure, obvoz bo urejen prek priključkov Šentjakob in Krtina. 

Pred razcepom Zadobrova bo promet iz smeri Štajerske proti Ljubljani zaradi sanacije udarnih jam na vozišču v dolžini nekaj sto metrov oviran v nedeljo, 22. maja, v smeri Zaloške ceste (vzhodne obvoznice) bo potekal po prehitevalnem pasu, v  smeri severne obvoznice pa po voznem pasu.  

Na odseku Maribor center (Ptujska)–Slivnica bo promet predvidoma do sredine junija potekal le po polovici avtoceste dvosmerno, po dveh zoženih pasovih v smeri prometne konice in po enem pasu v drugo smer. Dela potekajo med priključkom Ptujska cesta in viaduktom Gramoznica, zaprt je priključek Rogoza v smeri proti Ljubljani. Promet prek razcepa Slivnica je možen v vse smeri.  

POMURSKA AVTOCESTA, A5  

Na odseku med Lendavo in Mursko Soboto bo promet v obe smeri do predvidoma 25. maja potekal zgolj po enem pasu. Izvajala se bodo popravila na objektih avtoceste, zato bosta v razdalji nekaj več kot 3 kilometre zaprta vozna pasova v obe smeri.

PREDOR KARAVANKE

Do vključno petka, 20. maja, bo promet skozi predor zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno, od 8. do 16. ure; vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali pol ure. Občasno lahko nastane zastoj tovornih vozil.     

Opozarjamo na predvideno povečano število tovornih vozil pred predorom Karavanke proti Avstriji v ponedeljek, 23. maja. 

V okviru geoloških raziskav pred graditvijo druge cevi bodo še naprej redne dnevne polurne zapore proti Avstriji: predvidoma ob 7., 15. ter 23. uri.  

Štajerska

Zaradi vzdrževalnih del bo oviran promet na regionalni cesti RC II-430/282 Višnja vas – Celje, na križišču avtocestnega priključka Celje center. Dela se bodo izvajala v nedeljo, dne 22.5.2016, med 5.00 in 12.00 uro. Promet bo potekal po zoženem delu vozišča in bo označen z ustrezno cestno prometno signalizacijo. V času izvajanja del bo zaprt uvoz na avtocesto iz smeri Vojnika.

Hitrost vožnje ostaja med najpomembnejšimi dejavniki tveganja v prometu. Posebno pozornost posvetite motoristom in kolesarjem, ki so med najbolj ranljivimi uporabniki cest. Zato vsem udeležencem v prometu svetujemo, da vozijo strpno.  

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:
-
Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;
- avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
- spletna stran http://www.promet.si/, prilagojena tudi za pametne telefone;
- Twiter @DARS_si;
- mobilna aplikacija DarsPromet+ (DarsTraffic+).

Srečno in predvsem varno vožnjo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.