PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 26. avgusta

18. avgust 2016 08:00

Zaradi vračanja turistov s hrvaške in slovenske obale bodo zelo obremenjene ceste proti Ljubljani (primorska avtocesta) in Mariboru (podravska avtocesta) in naprej proti Avstriji (štajerska in gorenjska avtocesta). Ker se v Italiji končujejo kolektivni dopusti, pričakujemo prvi večji val vračanja delavcev od Madžarske proti Italiji in povečan promet na štajerski in primorski avtocesti ter zastoje predvsem na ljubljanski obvoznici.

Prav tako bo konec tedna še vedno veliko prometa proti morju, zato bodo zastoji tudi v obratni smeri.
Predvsem mejni prehodi s Hrvaško bodo obremenjeni v obe smeri, na ostalih cestah pa pričakujemo zastoje v petek na zahodni ljubljanski obvoznici in naprej proti Brezovici in Vrhniki ter praktično ves čas pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer zastoje še podaljšuje kontrola avstrijskih mejnih organov.

PREDVIDENA DELA

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med Kranjem in Brnikom potekajo obsežnejša obnovitvena dela ( počivališče Voklo - Kranj zahod), ki bodo trajala do sredine septembra. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje. V ponedeljek, 22., torek, 23. in sredo, 24. avgusta bo promet v smeri Karavank potekal samo po enem voznem pasu. Izredni prevozi v smeri Karavank v tem času ne bodo mogoči. Priključek Kranj – vzhod bo v smeri Jesenic zaprt do konca meseca avgusta. Več na povezavi.

SEVERNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, H3

Na severni ljubljanski obvoznici H3 se nadaljujejo obsežna obnovitvena dela. Promet med Tomačevim in Celovško cesto poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Predvidoma od 17. do 25. avgusta se odpre priključek Bežigrad, zapreta pa priključka Savlje (uvoz na obvoznico v smeri Štajerske) in Industrijska cona Šiška (izvoz z obvoznice v isti smeri). VEČ

Promet za tovorna vozila nad 7,5 ton med Štajersko in Primorsko ter obratno je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.


ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Arja vas (Žalec)–Šempeter potekajo obsežna obnovitvena dela. Do 23. avgusta, bo promet potekal po obeh polovicah avtoceste, zaprta bosta prehitevalna pasova. Promet bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Od 23. avgusta do predvidoma 7. oktobra, se bo obnavljalo smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani. Promet bo potekal po drugi polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. V tej fazi bo zaprt uvoz Arja vas (Žalec) v smeri Ljubljane.

V času vzpostavitve zapore, predvidoma v torek 23.8., v sredo 24.8. in četrtek 25.8. bo oviran promet v smeri Maribora. Ob dokončni vzpostavitvi zapore voznike opozarjamo, da upoštevajo prometno signalizacijo na območju gradbišča zaradi gradbiščnih uvozov in izvozov.

V celotni tretji fazi del, predvidoma med 25. avgustom in 14. oktobrom, bo zaprt uvoz na avtocesto prek priključka Arja vas (Žalec) v smeri Ljubljane (obvoz bo prek priključka Šempeter, možnost bo tudi, da vozniki zapeljejo na avtocesto proti Mariboru in se prek 2,5 km oddaljenega priključka Celje - zahod/Lopata nadaljujejo pot po avtocesti proti Ljubljani.Več: tu.

Na hitri cesti skozi Maribor v pokritem vkopu Maribor, poteka načrtovana obnova elektro strojne opreme. Promet po HC skozi pokriti vkop Maribor trenutno sicer ni oviran. Konec avgusta, predvidoma od vključno 24.8. do vključno 27.8., pa bo zaradi del v pogonski centrali in testiranja Sistema, popolna zapora obeh smernih vozišč hitre ceste (v smeri Ljubljane in Šentilja); takrat bo veljala enaka zapora kot v prvih dveh fazah, poleg tega bo zaprt tudi uvoz z Osojnikove na hitro cesto. Več na povezavi.

ZAPORE NA CESTAH ZARADI PRIREDITEV
 
- Mokronog - Zbure, popolna – z obvozom, 20.8. od 6. do 12. ure (sejem);
- na cesti: R1-218, v Črnomlju, popolna zapora - z obvozom, od 20. 8. 2016 od 06. do 21. 8. 2016 do 06. ure (prireditev);
- Predel - Bovec, popolna - brez obvoza, 21.8. od 10. do 11. ure (kolesarska prireditev);
- Krško - Brežice, popolna - z obvozom, 21.8. od 7. do 15. ure (kolesarska prireditev);
- Pesek - Rogla - Zreče, popolna - brez obvoza, 21.8. od 10. 05 do 11. 05 (kolesarska prireditev);
- Medlog - Arja vas, polovična zapora – dvosmerni promet za vsa vozila, 21.8. od 10. do 15. ure, zapora pasu za desno zavijanje (prireditev);
- Ravne - Kotlje, popolna - z obvozom, 24.8. od 7. do 23. ure (prireditev).

Opozarjamo, da bo v Gornji Radgoni in okolici zaradi sejma povečan promet med 20. in 25. 8..

NAPOTKI

Vožnja po avtocesti je varna, če upoštevamo hitrost in varnostno razdaljo. Spoštujte predpise o omejitvi hitrosti, hitrost pa prilagodite razmeram na cesti. Vedno uporabljajte varnostni pas in zagotovite, da bodo z njim pripeti vsi potniki v vozilu, otroci pa naj bodo v ustreznem otroškem varnostnem sedežu. Skupaj lahko zmanjšamo število prometnih nesreč

PROMETNE INFORMACIJE:
Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo:
• pregled poti preko spletne strani promet.si;
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC);
• uporaba avtomatskega telefonskega odzivnika o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
Twiter @DARS_si;
• preko Facebook strani Vozimo pametno www.facebook.com/Vozimo.pametno;
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.


Želimo vam prijetno vožnjo.
 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.