PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 21. februarja 2019

14. februar 2019 01:00

Zaradi informativnih dnevov bo konec tedna več prometa ob srednješolskih središčih. Pričakujemo tudi povečan promet proti turističnim krajem, saj se začenjajo počitnice v vzhodnem delu Slovenije ter delu Avstrije.

Predvidena dela in zapore

Vse do konca februarja bodo na odsekih Malence – Šmarje Sap, Domžale – Šentjakob, Šentjakob - Zadobrova, Zaloška – Litijska, Barjanska - Vič, Dolenjska - Vič, Dolenjska – Barjanska, Litijska - Malence in Blagovica - Krtina potekala pripravljalna dela za postavitev portalov SNVP. Dela se bodo sproti prilagajala vremenskim razmeram.

A2, gorenjska avtocesta

Zaradi nujnih vzdrževalnih del, je predvidena popolna zapora predora Šentvid v obe smeri, in sicer v noči na četrtek (20./21. februarja) med 20. in 5. uro zjutraj. Zaprta bo tudi priključna cev s Celovške ceste. V času zapore bo promet preusmerjen na Celovško cesto prek priključkov LJ Sever (6) in LJ Šentvid (14).

Ljubljanska obvoznica

Zaradi nujnih vzdrževalnih del (popravilo poškodovane dilatacije na voznem pasu na mostu čez Gradaščico) bo v soboto, 16. februarja, zapora odstavnega in voznega pasu na A2, zahodni ljubljanski obvoznici od razcepa Kozarje proti razcepu Koseze, od 7. do predvidoma 17. ure. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu.

A1, primorska avtocesta; H4, Razdrto - Nova Gorica; A3, Gabrk – Fernetiči

V petek, 15. februarja bo zaradi del pred Vrhnika zaprt odstavni pas.

Na odseku razcep Nanos – Vipava bo do 24. februarja zaradi del zaprt vozni.

V noči na nedeljo in ponedeljek, 16./17. in 17./18. februarja, bo na odseku Senožeče - razcep Razdrto proti Ljubljani zaradi del (žlebičenja) prevozen en pas v dolžini 300 m.

Na odseku A1, Senožeče - Srmin in A3, Gabrk - Fernetiči še vedno potekajo dela dopolnitve jeklenih varnostnih ograj na različnih lokacijah, ki se dnevno spreminjajo. Predvidoma med 20. in 22. februarjem se bodo izvajala krpanja udarnih jam na relaciji A1, Divača – Senožeče.

A1, štajerska avtocesta

V okolici Slovenskih Konjic bodo zaradi zamenjave in posodobitve kažipotne signalizacije občasne zapore odstavnega in voznega pasu, zaradi česar se v prometnih konicah lahko pričakujejo manjši zastoji.

V nočeh na četrtek in petek, 20./21. in 21./22. februarja bo v Ljubljani zaprt predor Pod gradom med polnočjo in 5. uro zjutraj zaradi del.

Prireditve

V času od 23. februarja do 5. marca potekajo številni dogodki v okviru kurentovanja na Ptuju, zato bo v tem času povečan promet na Ptuju in v okolici.

Vreme

Po podatkih ARSO bo k nam sprva pritekal razmeroma topel in suh zrak, sredi prihodnjega tedna pa hladnejši in nekoliko bolj vlažen zrak.

Pregled drugih del na cestah na povezavi: www.promet.si.

Preventiva

Prijetno vreme bo poleg februarskih šolskih počitnic gotovo eden izmed vzrokov povečanja števila različnih udeležencev v prometu. Skupaj za varnost naredimo lahko več s povečano pozornostjo, strpnostjo in previdnostjo. Več pozornosti lahko posvetimo tudi varnemu prehitevanju na avtocesti.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.