PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 21. avgusta

Arhivi

13. avgust 2015 05:50

Konec tedna znova pričakujemo povečan promet zlasti proti slovenski in hrvaški Istri, na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje, Starod in Jelšane, nekoliko krajše zastoje kot doslej pa na podravski avtocesti A4 proti mejnemu prehodu Gruškovje. Turisti se bodo že bolj množično vračali, zato bo promet povečan v obe smeri na primorski avtocesti A1, na gorenjski avtocesti A2 na slovenski in avstrijski strani predora Karavanke. Povečan promet iz smeri Ljubljane je pričakovati tudi od avtocestnega izvoza Lesce naprej po regionalni cesti R1-209, Lesce–Bled ter na cesti R2-452, Lesce – Črnivec proti Brezjam.

V soboto, 15. avgusta je praznik v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji ter nekaterih predelih Nemčije, konec tedna je tudi zaključek poletnih počitnic na severu Nizozemske.

Povečan promet je pričakovati že v petek v popoldanskem času, visoko gostoto prometa pa predvsem v soboto od jutra do popoldneva ter v nedeljo od popoldneva proti večeru še zlasti na cestah v Slovenski Istri ter na primorski avtocesti A1 proti notranjosti države.

V sredo, 19. avgusta, je pričakovati povečano število tovornih vozil od Italije proti Madžarski, saj je v četrtek na Madžarskem praznik.

Na cestah proti morju je pričakovati zastoje:
- na koncu hitre ceste H6 Koper–Izola in naprej po cesti G2-111, Izola–Portorož–Sečovlje proti  mejnemu prehodu Sečovlje;
- na cesti G1-11, od Šmarja proti Kopru - možnost tudi obratne smeri;
- na cesti G1-11, od izvoza Koper - center (Slavček) proti mejnemu prehodu Dragonja;
- na cesti G1-6, Postojna–Pivka–Ilirska Bistrica do mejnega prehoda Jelšane;
- na odseku G1-7, Kozina–Podgrad–mejni prehod Starod.

VEČJA DELOVIŠČA NA AVTOCESTAH

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1
Odsek Vransko–Blagovica bo proti Mariboru zaradi izvajanja sanacijskih del v predoru Trojane zaprt še v noči na petek, 14. avgust, in sicer med 21. uro zvečer in 5. uro zjutraj. Med avtocestnima priključkoma Vransko in Blagovico bo promet ponoči proti Mariboru potekal po vzporedni cesti; zaprt bo tudi priključek Trojane v obe smeri.

Na odseku med Blagovico in predorom Podmilj potekajo sanacijska dela na viaduktih. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Mariboru speljan na nasprotno stran avtoceste. Dela bodo zaključena do konca avgusta.

Na odseku med priključkoma Dramlje in Celje - center promet zaradi graditve protihrupnih ograj poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Ljubljani speljan na nasprotno stran avtoceste. Graditev protihrupnih ograj bo sicer na odseku med Celjem in Dramljami potekala predvidoma vse do oktobra 2015.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2
N odseku med Ivančno Gorico in Višnjo Goro je v okviru pripravljalnih del zaprt prehitevalni pas v obe smeri. Zapora prehitevalnih pasov je zaradi zgraditve prehoda prek ločilnega pasu dolga nekaj sto metrov, promet bo do predvidoma 17. avgusta potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri (v smeri proti Ljubljani je na odseku od Ivančne Gorice proti Višnji Gori zaradi sanacije jaškov zaprt tudi odstavni pas v skupni dolžini nekaj manj kot tri kilometre). Predvidoma 17. avgusta se začne postavitev nove zapore, v okviru katere bo potekala predvidoma trimesečna obnova 6,4-kilometrskega odseka. Promet bo potekal le po polovici avtoceste po treh zoženih pasovih. Zaporo bomo prilagajali prometnim tokovom na način, da bosta dva pasova v smeri povečanega, koničnega prometa (med delavniki bosta od zjutraj dalje dva pasova priti Ljubljani, od popoldan naprej dva proti Novemu mestu).

NAPOTKI
Spremenljivo vreme vam lahko spremeni potovanje, saj vpliva na različne dogodke in dejavnike. Priporočamo, da načrtujete daljši čas potovanja in si vnaprej pripravite alternativne poti in predvidene postanke.

Na pot se odpravite naspani in spočiti, v času manjše vročine, saj boste za volanom tako bolj pozorni in varni, s tehnično brezhibnim vozilom, v vozilu imejte dovolj tekočine za pitje, najbolje vodo. 

V primeru zastoja se umaknite na rob svojega pasu, tako da v sredini naredite dovolj prostora in omogočite reševalnim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev.

Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na: https://twitter.com/dars_si  ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970 oz. telefon: 00386 1/518-8-518.

Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.