PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 14.julija

06. julij 2017 12:19

Julija je vsak konec tedna, predvsem ob petkih in sobotah pričakovati povečanje prometa od Avstrije proti Hrvaški oz. proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V obratni smeri je največ zgostitev ob sobotah in nedeljah popoldne.

Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoje pa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke.

Ta konec tedna se začenjajo počitnice v delu Avstrije in Švice ter osrednjem delu Nizozemske, zato bo na cestah še več vozil iz teh držav.

Poletnim zastojem na Gruškovju se vozniki lahko izognejo tudi z izbiro alternativnih poti. Predvidni možni zastoji so ob koncih tedna, predvsem od petka, 7. 7. 2017, od 22. ure do sobote, 8. 7. 2017, do 20. ure. Več informacij na povezavi A4.

Napoved za letošnje poletje si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

Predvidena dela in zapore

Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila na avtocestnem omrežju bo predvidoma do začetka julija v nočnem času več kratkotrajnih popolnih zapor. Več

A1, štajerska avtocesta

V nedeljo, 9.7.2017 bodo izvajali sanacijo asfaltov na počivališču Lopata - zahod (iz Celja proti Ljubljani). Dela se bodo izvajala od 3. do predvidoma 22. ure. Zaprt bo bencinski servis. Izvoz in uvoz na avtocesto Celje - zahod bosta odprta.

Zaradi poškodbe vozišča (poškodba betonske plošče) v predoru Ločica proti Mariboru, bo v ponedeljek, 10.7. predvidoma od 22. ure do torka, 11.7. do 6. ure interventna popolna zapora avtoceste med priključkoma Blagovica in Vransko proti Mariboru. V torek, 11.7. bo ostal še zaprt vozni pas skozi predor Ločica, predvidoma do poznih nočnih ur istega dne (ure so predvidene).

 

A1, primorska avtocesta

Zaradi obnove viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti med Uncem in Postojno, promet poteka po dveh zoženih pasovih. Dela bodo trajala do pozne jeseni. Več

Izredni prevoz nad 60 t v času sanacije viadukta Ravbarkomanda

Na primorski avtocesti se zaradi rekonstrukcije viadukta Ravbarkomanda med Uncem in Postojno obeta sprememba poteka prometa, predvidoma v sredo, 12. 7.. Ves promet proti Postojni bo preusmerjen na sosednji viadukt, kjer bo potekal dvosmerno. Spremenili se bodo tudi pogoji za izredne prevoze nad 60 ton.  

Predvidoma od 12. 7. 2017 do konca novembra 2017 bo promet izrednih prevozov s skupno maso nad 60 ton (obvezna presoja statične stabilnosti premostitvenih objektov) proti Kopru omogočen v nočnem času med 00.15 in 5.00, proti Ljubljani pa med 20.00 in 24.00.

V primeru morebitnega predčasnega prihoda izrednega prevoza na področje pred gradbiščem bo do odprtja smeri potrebno počakati na zadnjem počivališču pred viaduktom: na počivališču Lom proti Kopru ter na počivališču Ravbarkomanda proti Ljubljani.

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino poteka med Ajdovščino in Vogrskim obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca avgusta. V Vipavski dolini je pred priključkom Selo proti Razdrtem zaradi del zaprta polovica hitre ceste, promet poteka dvosmerno po drugi polovici. Na priključku Selo sta proti Razdrtem zaprta uvoz in izvoz. Proti Italiji je zaradi del zaprt prehitevalni pas med priključkoma Ajdovščina in Selo. Več

A2, gorenjska avtocesta, predor Šentvid

Zaradi vaje reševalnih enot bo predor Šentvid 6. 7. oz. v noči na petek zaprt v obe smeri, predvidoma med 21.30 in 1. uro na odseku Šentvid-Koseze - v obe smeri vožnje, vključno z uvoznim krakom iz Celovške ceste. Zapora bo odstranjena po zaključku vaje. V tem času bo promet voden preko severne obvozne ceste H3 in Celovške ceste.

Škofjeloška obvoznica, predor Sten

V predoru Sten bodo v četrtek, 6. 7., in petek, 7. 7., potekala vzdrževalna dela med 8. in 17. uro. V četrtek bo predor zaprt proti Škofji Loki, v petek pa proti Gorenji vasi.

Ostale ceste:
- Pri Strunjanu, na glavni cesti Izola – Strunjan promet poteka izmenično enosmerno, dnevno med 7. in 17. uro, predvidoma do 7.7..
- Na glavni cesti Maribor – Miklavž, na Cesti Proletarskih Brigad bo predvidoma do 13. 8. 2017 oviran promet zaradi obnove križišča. Promet bo potekal dvosmerno, občasno bodo zaprti uvozi na posamezne lokalne ceste.
- Na regionalni cesti Hajdina - Ptuj, na Ormoški cesti, na mostu čez Dravo je popolna zapora. Obvoz v času zapore je možen po avtocesti med Draženci in Hajdino ter po lokalnih in regionalnih cestah.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene. Zemljevid mejnih prehodov na zunanji schengenski meji si lahko ogledate tu.

V sredo, 12.7. bo prepovedan promet tovornih vozil nad 7,5 t zaradi srečanja evropskih voditeljev v Trstu. Prepovedan bo promet med Fernetiči in Trstom do 17. ure. V noči na četrtek, med 19. in 1. uro bo prepovedan promet za voznike tovornih vozil nad 7,5 ton pri vstopu v Slovenijo.

Izredni prevozi in spremembe: Od 10. julija bo spremenjen potek prevozov skozi karavanški predor v smeri proti Sloveniji. Več informacij na povezavi.

Prireditve

Sobota, 8. 7.2017
- R1-209, Bled - Soteska, popolna zapora, brez obvoza, 21.50 - 22.10 ter 22.20 - 23.20 (tek).
- RT-912, Zali Log - Davča, 10.05 - 11.05 ter R2-403, Podrošt - Češnjica, 9.50 - 10.40, popolni zapori, brez obvoza (kolesarska dirka).
-R3-635, Lipnica - Kropa - Rudno, popolna zapora, brez obvoza, 10.00 - 11.00 ter 11.00 - 11.45 (tek).
-R1-225, Kamnik (Mekinje) - Stahovica, popolna zapora, brez obvoza, 7.25 - 7.45, 11.10 - 11.30 (tek).
-RT-929, odcep za Areh, RT-929, Hoče - Pohorska vzpenjača, popolna zapora, brez obvoza, do 60 minut med 11.00 in 12.45 (kolesarska dirka).
-R3-635, Lesce - Kamna Gorica - Lipnica, popolna zapora,  brez obvoza, 10.00 - 11.00 ter 11.30 - 11.45 (tek).

Sobota in nedelja, 8.,9.7.2017

-R3-693, Nova Cerkev - Socka - Vitanje, popolna zapora,  brez obvoza, od 8. 7. od 15. ure do 9.7. do 3. ure (gasilska parada).

V času od 13. 7. do 16. 7. je pričakovati povečan promet v Laškem in okolici zaradi prireditve
 

Napotki pred odhodom na pot

Preden se odpravite na daljšo pot, zavoljo lastne in varnosti drugih udeležencev v prometu preverite brezhibnost vozila, vozite spočiti in zdravi, bodite strpni, pripravljeni na veliko možnost zastojev, v avtu imejte vedno na zalogi stekleničko vode, poskrbite za varen prevoz prtljage.

Vreme

Konec tedna bo večinoma sončno s popoldanskimi krajevnimi plohami in nevihtami. V nedeljo kaže sprva na dokaj sončno vreme, sredi dneva in popoldne pa se bo zopet povečala možnost neviht. Od ponedeljka do petka kaže na delno sončno vreme z občasno povečano oblačnostjo in popoldanskimi nevihtami, po podatkih ARSO.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:
- spletne strani promet.si; tudi ob pogledu na čakalne dobe na večjih mejni prehodi s HR,
- operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44,
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj ter podatki o čakalnih dobah na mejnih prehodih.
 

Prijetno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.