PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 14. oktobra

06. oktober 2016 12:28

Konec tedna pričakujemo nekoliko povečan promet proti turističnim krajem ter v obratni smeri. Na Hrvaškem je v soboto, 8. oktobra, državni praznik.

PREDVIDENA DELA  

GORENJSKA AVTOCESTA, A2 

Na gorenjski avtocesti A2 med priključkoma Kranj - vzhod in Brnik, vse do sredine oktobra poteka II. faza obnovitvenih del vozišča AC v dolžini 4,9 kilometra proti Ljubljani. Promet v smeri Ljubljane poteka po dveh zoženih pasovih, omogočeni bodo izredni prevozi širine do 3,5 m.

Na viaduktu Tržiška Bistrica potekajo dela do predvidoma 10. oktobra. V smeri proti Ljubljani promet poteka po dveh zoženih pasovih.


Predvidoma 
v torek, 11.10. bodo pričeli postavljati zaporo na območju med viaduktom  Rupovščica in Mostom čez Kokro. Promet bo v smeri Ljubljane potekal po dveh zoženih pasovih.
 
  

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1  

Na odseku Arja vas (Žalec) – Šempeter se približujemo zadnji fazi del, ki bo trajala predvidoma od 7. oktobra do 21. novembra. Na uvozu Žalec v smeri Ljubljane je oviran promet ter vključevanje s stop znakom. 
 

V petek, 7.10.2016 bodo pričeli z deli vzpostavitve zapore faze IV zaradi obnove voziščne konstrukcije.

Zaradi zahtevnosti in obsega del, so faze preusmeritve zapore razdeljene, in sicer:
 - Od petka, 7.10. od 20:00 do predvidoma nedelje, 9.10.2016 (točna ura še ni znana) tekom dneva, bo na območju obnove promet potekal samo po enem voznem pasu v vsako smer po odstavnem pasu. 
- Od nedelje, 9.10.2016 do nadaljnjega (predvidoma do 21.10.2016) bo vzpostavljena zapora tipa C2+2 z obvozom Ložnica. Promet bo v obe smeri potekal po dveh zoženih pasovih po desni polovici AC (po obnovljenem odseku), razen na območju objekta Ložnica, kjer se promet preusmeri na levo polovico AC, za objektom pa nazaj na desno polovico AC. Cel čas trajanja te zapore bo promet potekal po dveh zoženih pasovih. 

V času postavitve obeh zgoraj navedenih zapor, to je od petka, 7.10. popoldan do nedelje, 9.10. zvečer, je pričakovati ovire v prometu na območju Žalec - Šempeter. V primeru neugodnih vremenskih razmer se naveden plan lahko spremeni.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2 
 

Zaradi dograditve priključka Šmarje Sap, je spremenjen potek prometa na odseku Ljubljana (Malence) – Šmarje Sap, na A2. Zapora odstavnega pasu bo trajala do vključno 30.12.2016. Promet se bo odvijal po voznem pasu, ki bo imel zmanjšan prometni profil in po prehitevalnem pasu. 

 

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1
 

V oktobru bodo na odseku Brezovica – Senožeče, na več odsekih potekla obnovitvena dela. Pričakovati je občasne zastoje.

 

Dela bodo potekala v naslednjih terminih: 

-  v soboto, 8.10.2016 od 10. ure dalje na območjih CP Log in izvoza Unec proti Kopru,
-  v ponedeljek, 10.10. 2016 je predviden pričetek postavitve zapore dveh zoženih pasov od Ravbarkomade, mimo priključka Postojna proti Kopru, 

 v sredo, 12.10.2016 oba prehitevalna in ob potrebi vgradnje betonske varnostne ograje še vozna pasova.

 

H6, priključek Slavček  

Zaradi povečanja varnosti in pretočnosti pri izvozu vozil v smeri Šmarij na hitri cesti Koper - Izola zaprt uvoz Koper – center Slavček v smeri Izole. 

PRIREDITVE 

  • R3-675, Čatež ob Savi – Mokrice, popolna zapora z obvozom, 9.10.2016 od 7. do 19. ure (motokros dirka). 

    Zaradi dveh prireditev v Ljubljani - ŠRC Stožice: koncert ob 20.00 uri in nogometna tekma ob 20.45 uri, bo v soboto 8. 10., na Vojkovi cesti veljala posebna prometna ureditev in sicer: ob 17:00 uri se na delu Vojkove ceste od križišča z Baragovo ulico do južne servisne ceste (ob Severni obvoznici) uredi enosmerni prometni režim v smeri severne obvoznice. Prometna ureditev bo veljala do predvidoma 01.00 ure naslednjega dne. 

 NAPOTKI

V jesenskih dneh predvsem v jutranjem času megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, zato priporočamo previdnost. Pešce ter kolesarje pozivamo k večji »VIDNOSTI« – uporabi odsevnih teles.

V času od 3. do 16.10. poteka preventivna akcija "Vozniki, pazite na pešce!" 

Vir: Policija.    

 

  Če ste se primorani ustaviti na odstavnem pasu, avtoceste  upoštevajte tveganje za nalet in poskrbite za svojo varnost! Vožnja po odstavnem pasu avtoceste je prepovedana! VEČ

 PROMETNE INFORMACIJE  

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo:  
• pregled poti preko spletne strani promet.si; 
 • klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44; 
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

 Mobilna aplikacija DarsPromet v družbi največjih. Hvala za vaše zaupanje!  

 Želimo vam prijetno vožnjo.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.