PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtka, 16. avgusta 2018

09. avgust 2018 10:11

Zaradi počitnic po Evropi do konca avgusta, vse konce tedna, od petka do vključno ponedeljka pričakujemo zelo povečan promet, predvsem med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh. Zaradi italijanskih kolektivnih dopustov pričakujemo močno povečan promet v Istri med Italijo in Hrvaško ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko. 

Vozniki lahko pričakujejo daljše čakalne dobe predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri in na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. V primeru daljših čakalnih dob na Gruškovju priporočamo uporabo mejnih prehodov Zavrč in Središče ob Dravi.

Na Gorenjskem je pričakovati pogostejše zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se čakanje na prehodih z Avstrijo lahko podaljša tudi drugod (Ljubelj in Šentilj).

V sredo, 15. avgusta je praznik v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji, delu Nemčije ter Švice in na Poljskem ter konec počitnic v delu Nemčije.

V torek, 14. ter četrtek, 16. avgusta, je pričakovati povečano število tovornih vozil na A1 med Italijo in Madžarsko.

Pregled mejnih prehodov s Hrvaško je dostopen na zemljevidu na spletni strani www.promet.si.

Predvidena dela in zapore

A1, H3, Ljubljanska obvoznica

Na vzhodni ljubljanski obvoznici potekajo dela od Bizovika do razcepa Malence, kjer je promet urejen po dveh zoženih pasovih, začasna prometa ureditev je tudi na kraku, ki od predora vodi do priključka Ljubljana jug, ravno tako je promet oviran tudi na samem priključku.

Od sobote, 11. avgusta 2018, od 14. ure do srede, 15. avgusta, do 22. ure bo zaradi zaključnih del na za ves promet zaprt razcep Malence iz smeri vzhodne ljubljanske obvoznice, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico (proti Rudniku). Več informacij na povezavi. Vsa dela bodo zaključena predvidoma 16. avgusta 2018.

V noči na torek, 13./14 avgusta so predvidene 30 minutne popolne zapore zaradi del v razcepu Malence. Na vzhodni obvoznici bodo popolne zapore med 21. in 01. 30 uro med priključkom Bizovik in razcepom Malence proti Malencam.

V noči na sredo, 14. /15. avgusta ali v sredo, 15. avgusta pa na dolenjski avtocesti med priključkom Šmarje Sap in Malencami proti Ljubljani, med 22. in 23.30 uro, iz smeri Dolenjske proti južni obvoznici. Obvoz ni predviden.

A1, primorska avtocesta

V ponedeljek, 13. in torek, 14. avgusta predvidoma od 21. zvečer do 5. ure zjutraj, bo promet potekal po enem voznem pasu v obe smeri na odseku Brezovica - Vrhnika. Skozi dan bo promet potekal po dveh zoženih pasovih.

Na območju nekdanje cestninske postaje Log se bo predvidoma do konca septembra urejal plato za namen nadaljnje uporabe tega območja.

Na CP Vrhnika se pričenjajo potrebna dela za rušitev cestninske postaje. Od 10. avgusta dalje bodo občasno delovne zapore enega pasu v smeri Vrhnike, predvidoma med 17. in 20. avgustom pa bo popolna zapora priključka Vrhnika. Dela bodo končana predvidoma do konca avgusta.

Na viaduktu Verd v smeri Kopra se bo na območju treh voznih pasov do 24. avgusta med 7. in 17. uro zaradi popravil v garancijskem roku izmenično zapiralo počasni / prehitevalni pas.

Priključek Logatec bo zaradi preureditve in sanacije zaprt do 15. avgusta zvečer oziroma najkasneje do 16. avgusta do 4. ure zjutraj.

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. Promet poteka po dveh zoženih pasovih.

Na priključku Koper – center, Slavček je zaprt uvoz proti Izoli. Uvozni krak na hitro cesto H6 ostane zaprt predvidoma do 30. septembra.

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Zaprta bo polovica vipavske hitre ceste med Vipavo in Selom proti Vrtojbi, Italiji. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Zaprt bo tudi priključek Ajdovščina proti Italiji, v nedeljo 12. 8, do predvidoma 15. 8.

Med cestninsko postajo Nanos in pokritim vkopom Rebrnice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste.

A1, štajerska avtocesta

Na odseku med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru bo predvidoma do konca avgusta potekala zamenjava protihrupnih ograj. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih, v navedeni smeri je oviran promet tudi na priključku Celje - center.

Na odseku Šentjakob - Domžale proti Mariboru, bosta zaradi nujnih vzdrževalnih del od sobote, 11. avgusta od 5. ure,  do nedelje, 12. avgusta predvidoma do večera zaprta odstavni in vozni pas. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu.

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

Zapore zaradi prireditev

Nedelja, 12. 8. 2018:

- R2-407, Gorenja vas - Ljubljanica, od 9:00 do 21:00, popolna zapora (GHD Lučine).
- G2-103, Ušnik - Plave, od 15:00 do 18:00, izmenično enosmerni promet (skoki z mostu v Kanalu ob Soči).

Sreda, 15. 8. 2018:
- R2-425, Poljana - Šentvid, od 8:00 do 19:00, popolna zapora z obvozom (sejem).
- R3-726, Renkovci - Črenšovci, od 7:00 do 14.00, popolna zapora z obvozom (sejemska prireditev).
- R2-407, Gorenja vas - Ljubljanica, od 9:45 do 10:30, popolna zapora (kolesarska prireditev).
- R3-716, Grad - Kuzma, od 5:00 do 16:00, popolna zapora z obvozom (sejem).

R1-218, Črnomelj, od 17. 8., od 12:00 do 18. 8. 2018 do 12.00, popolna zapora z obvozom (Črnfest).

Vreme

Po podatkih ARSO se nam konec tedna obeta osvežitev z dežjem, vse do ponedeljka s temperaturami okoli 30 °C. Od torka naprej se bo verjetnost za padavine povečala.

Preventiva

Varnostna razdalja je razdalja, ki jo vozilo prevozi v dveh sekundah, od tega prva sekunda predstavlja reakcijski čas voznika, preden začne zavirati, druga sekunda pa čas, ko vozilo zavira.

Več na povezavi.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Priporočamo, da se vozniki na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo prometni koledar.  

Srečno in varno vožnjo ter veliko poletne osvežitve!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2006-2020 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.