PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Novo šolsko leto 2012/13

Arhivi

28. avgust 2012 01:21

Novo šolsko leto 2012/13 je pred nami, s pričetkom v ponedeljek, 3. septembra 2012. Pozivamo vse udeležence v prometu k večji pozornosti na različnih lokacijah, predvsem v okolici prehodov za pešce, vrtcev, šol ter izobraževalnih ustanov, v okolici parkirišč in nakupovalnih središč.

Počitniška razigranost in obujanje spominov, prve šolske obveznosti in aktivnosti, velikokrat povzročijo mladostniško vihravost, s tem tudi zmanjšane previdnosti na cestah, od voznikov pa zahtevajo dodatno pozornost kot predvidevanje možnih nepredvidljivih situacij.
Po izkušnjah sodeč, otroci kot prometni udeleženci imajo različne, večkrat napačne predstave in ocene oddaljenosti in hitrosti bližajočega se vozila, zato so predvidevanja voznika in pozornost v teh dneh še tako bolj pomembna. Akcije zagotavljanja varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je ena najpomembnejših akcij tako policije kot tudi potrebna prioriteta vseh udeležencev v prometu, predvsem voznikov tako na šolskih poteh kot v njeni okolici.
Zaradi različnih vidikov in okoliščin ponovno pozivamo voznike k doslednem upoštevanju prometnih predpisov, predvsem tudi na območjih, kjer se otroci najpogosteje zadržujejo oziroma je gostota prometa večja.
Vsi udeleženci v prometu lahko s upoštevanjem prometnih predpisov, prometno kulturo, večjim predvidevanjem ter pozornostjo prispevamo k večji varnosti tako v prvih septembrskih dneh kot tudi skozi različna obdobja leta.
Vsem udeležencem v prometu želimo srečno, predvsem pa varno vožnjo!
 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.