Prenovljena stran s prometnimi informacijami

Pred vami je prenovljena spletna stran Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Gre za prvo fazo prenove, ko smo obnovili predvsem celostno podobo strani in njeno tehnološko podlago, ki nam bo omogočala nadgrajevanje v prihodnje. Pri tem imajo pomembno vlogo tudi vaše mnenje in predlogi, ki jih lahko izrazite s pomočjo kratke ankete ali pa kar neposredno na naš elektronski naslov info@promet.si.

Prenovljena spletna stran www.promet.si je zasnovana tako, da lahko vse aktualne informacije, ki vam pomagajo ugotoviti stanje na posamezni cesti, poiščete na zemljevidu - s klikom na ikono Celostranski zemljevid, ki je nad manjšim zemljevidom na naslovnici. 

Posebej bi vas radi opozorili na poglavje Povezave, kjer najdete nekatere spletne strani s prometnimi informacijami v tujini, ter na novo aplikacijo za načrtovanje poti po sloveniji v poglavju Načrtovanje poti. Aplikacija vam omogoča, da si z izibro katerekoli točke na državnih cestah izračunate pot med kraji v Sloveniji. Ker vse lokalne ceste niso vključene (na zemljevidu so razvidne po tem, da niso obarvane - so bele), predlagamo, da za začetno in končno točko izberete točko na najbližji rumeno, oranžno ali rdeče obarvani cesti.

Prometno-informacijski center za državne ceste
Telefon za stanje na slovenskih cestah: 1970