Posts From marec, 2011

Opozorilo za motoriste

V letu 2010 je na slovenskih cestah umrlo kar 23 motoristov, do današnjega dne v letošnjem letu pa je umrl že 1 motorist. Zato Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa opozarja vse udeležence v cestnem prometu na povečano število motoristov, motoriste pa na previdnost pri vožnji. 

... read more
 

Močno povečan promet ob prireditvi v Planici

V času Svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici (17. - 20. marca 2011) pričakujemo na tem območju zelo povečan promet, predvsem na regionalni cesti R1-201 Jesenice-Rateče, iz smeri ostalih krajev, po ljubljanskih obvoznicah, na gorenjski avtocesti v smeri Planice v času posameznih serij. Priporočamo načrtovanje poti tudi po prometnem koledarju in programu prireditve.

... read more
 

Pet let delovanja Prometno informacijskega centra za državne ceste

15. marca 2011 Prometno-informacijski center za državne ceste praznuje peto obletnico delovanja. V tem času je prek medijev in neposredno voznikom posredoval več kot 85.000 informacij o dogodkih na državnem cestnem omrežju (v povprečju 17.300 na leto, 1442 na mesec in 48 na dan), PIC sta 15. marca 2006 ustanovili Direkcija RS za ceste (DRSC) in Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.), njegova glavna naloga pa je obveščanje javnosti o stanju in prevoznosti vseh državnih cest ter prometu na njih.

... read more
 

Pustni čas - previdno in premišljeno vožnjo

V pustnem času se vrstijo tako običaji, navade, šege ter sprevodi maškar po različnih krajih, aktivnosti dogodkov se povečajo predvsem v času med 3. in 9. marcem, posledično lahko pričakujete tudi spremembeo prometne signalizacije na različnih lokacijah ( npr. v Cerknici, Ribnici, na Ptuju, Ljubljani, Bledu in drugje). Nekatere predvidene pustne povorke ter spremembe prometne ureditve so navedene v nadaljevanju vsebine. Vse udeležencev v prometu pozivamo k večji pozornosti in varnosti v prometu.    

... read more