DARS d.d. sprejema ABC tablice samo še do konca leta

Že od samega začetka uvedbe ABC sistema za osebna vozila je lahko cestninski zavezanec kadarkoli vrnil elektronsko tablico in uveljavljal vračilo naloženega dobroimetja na tem mediju ter neamortizirane vrednosti tablice. Z uvedbo vinjet za osebna vozila lanskega julija je prenehal delovati ta sistem cestninjenja, vračilo medijev pa je še vedno možno.

Imetnike, ki še niso vrnili omenjenih medijev, želimo opozoriti, da jih lahko vrnejo samo še do konca leta, saj je bilo z Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o cestninskih cestah in cestnini (Uradni list RS, št. 46/2009, 11. člen) sprejeto, da lahko cestninski zavezanci, ki so cestnino za vozila, za katera je bila s 1. julijem 2008 uvedena vinjeta, plačevali brezgotovinsko z elektronsko tablico ABC, uveljavljajo vračilo naloženega dobroimetja na tem mediju, brez s predpisi odobrenih popustov za nalaganje dobroimetja, ter vračilo neamortizirane vrednosti elektronske tablice ABC najkasneje do 31. decembra 2009. Zahtevki bodo rešeni najkasneje do 31. maja 2010.

Podrobnejše informacije dobite na spletnih straneh www.dars.si, kot tudi na brezplačni številki 080 15 03 ali stacionarni telefonski številki: + 386 (0)1 5188 364.

Vse imetnike, ki ABC tablic ne želijo vrniti in ne želijo povračila dobroimetja, družba DARS prosi, da jih odvržejo v zaboje, ki so namenjeni odlaganju baterij (tablica vsebuje NiCd – baterijo).